Ajankohtaista

Puruveden Pelimannit, harjoitukset

23.9.2017 klo 10:00, Punkasalmen koulu, Kouluniementie 16, 58500 Punkaharju

Harjoitukset alkavat 23.9. klo 10:00. Harjoitellaan pelimanni- ja elokuvamusiikkia. Käydään läpi vanhaa ohjelmistoa. Opetellaan uutta. Jatkosta päätetään paikan päällä. Syksyllä harjoituksia viisi kertaa. Vetäjänä Laura Vartio. Uudet soittajat tervetuloa! Linnalan kansalaisopiston ryhmä.

Ilo-Laulu Jesuxesta

1.10.2017 klo 18.00, Mäntsälän kirkko, Vanha Porvoontie 8, 04600 Mäntsälä

Ilo-Laulu Jesuxesta on vajaan tunnin mittainen musiikkidraama, joka on dramatisoitu Matthias Salamniuksen teoksesta. Pohjoisella Pohjanmaalla syntynyt ja myöhemmin Inkerinmaalla kappalaisena toiminut Matthias Salamnius kirjoitti Jeesuksen elämäntarinan kalevalamitalla. Teos Ilo-Laulu Jesuxesta julkaistiin 1690. Sitä pidetään merkittävimpänä suomenkielisenä runomuotoisena teoksena, joka julkaistiin Ruotsin vallan aikana.
Musiikkidraama esitetään kokonaan laulaen. Kalevalamittaisen laulun lisäksi esityskeinona on minimalistisen japanilaisen noo-teatterin liikekieli. Sille on tyypillistä erityinen kävelytekniikka ja tyylitelty tanssi. Näyttelijä ilmaisee tunteita ja toimintoja viitteellisellä liikekielellä. Runomittainen laulu ja noo-teatterin liikekieli muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jonka kautta Jeesuksen elämä kerrotaan.
Dramatisointi ja ohjaus: Mia Pätsi. Esiintyjinä muusikot: Eila Hartikainen, Maari Kallberg, Anneli Kont-Rahtola, ja Mia Pätsi.