Etnogaala

Suomen ensimmäinen Etnogaala täyttää Tavastian 7.marraskuuta

 

Suomen ensimmäinen Etnogaala pidetään tiistaina 7.11. klo19 Tavastia-klubilla Helsingissä. Vuosittaisessa gaalassa palkitaan kansanmusiikin, maailmanmusiikin sekä kansantanssin kiinnostavia ja ansioituneita toimijoita. Yle välittää ja tallentaa tapahtumaa tv-, radio- ja nettikanavillaan.

Etnogaala on kansanmusiikin ja kansantanssin näköinen juhlailta: vähemmän puheita, enemmän livemusiikkia ja tanssia. Tavastia muuntautuu kahden esiintymislavan etnoklubiksi, jossa Ylen lähetys liikkuu lavalta takahuoneeseen, lämpiöön ja haastatteluihin.

Gaalan esiintyjät valitaan palkintoehdokkaiden joukosta. Sekä ehdokkaat että ohjelma julkaistaan syyskuussa.

 

Palkintokategoriat

Etnogaalassa on kolme pääpalkintosarjaa. Pääpalkintojen saajat valitsee yleisön ehdottamien nimien joukosta ammattilaisraati, jonka on asettanut tapahtuman järjestäjä Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK)

Pääpalkintosarjat ovat:

 • Vuoden artisti
  Vuoden artisti on valovoimainen solisti tai ryhmä, joka on herättänyt huomiota kansanmusiikin ja kansantanssin kentällä.

 • Vuoden ilmiö
  Vuoden ilmiö voi olla tutkimus, tapahtuma, tempaus, liike, innovaatio, sosiaalisen median kampanja tai jokin muu ilmiö, joka liittyy kansanmusiikkiin, kansantanssiin, soitinrakennukseen tai puku- ja tapaperinteisiin.

 • Vuoden tulokas
  Vuoden tulokas on ottanut rohkeasti tilansa uutena tekijänä kansanmusiikin ja kansantanssin alalla.

Näiden lisäksi alan huippuja palkitaan kolmessa erikoissarjassa:

 • Vuoden kansanmusiikkitekijä (palkinnon jakaa Elvis ry)
  Vuoden kansanmusiikkitekijä on säveltäjä tai sanoittaja, joka on kohottanut kansanmusiikin tekemisen rimaa monipuolisella ja kunnianhimoisella työskentelyllään.

 • Vuoden kansainvälistyjä (palkinnon jakaa Music Finland)
  Vientipalkinnon saaja on herättänyt merkittävää kiinnostusta kansainvälisellä musiikkikentällä ja osoittanut vientivalmiutta.

 • Risteys-palkinto (palkinnon jakaa Maailman musiikin keskus)
  Risteys-palkinnon saaja on henkilö, ryhmä, yhteisö tai taho, joka toiminnallaan edistää kulttuurien kohtaamista ja oikeutta omaan musiikkiin.

 

Voittajat valitaan ehdotusten joukosta

Kolmen pääpalkintosarjan sekä Vuoden tekijä -sarjan palkittavia voi ehdottaa nettilomakkeella osoitteessa https://goo.gl/forms/i9IrfMUpXoxv8nYz1 15.8. asti sekä Kaustinen Folk Music Festivalilla 10.-16.7. ehdotuslomakkeella Yläkoululla.

Kirjoita lomakkeelle haluamaasi kategoriaan ehdokkaasi koko nimi sekä perustelut. Ilman perusteluita jätettyjä ehdotuksia ei huomioida. Ehdotukset julkaistaan nimettöminä osoitteessa www.kansanmusiikki.fi/etnogaala. Vaikka ehdotusten lukumäärä ei vaikuta voittajien valintaan, voivat hyvät perustelut olla merkittävässä roolissa ja antaa tärkeää informaatiota tiukan paikan tullen.

Kaikkien voittajaa ehdottaneiden kesken arvotaan kahden hengen lippupaketti Etnogaalaan Tavastialle ti 7.11.2017. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti syyskuun loppuun mennessä.

 

Etnogaalan lippuja myy Tiketti

liput ennakkoon 12-20 € 15.10. saakka, sen jälkeen ja ovelta 15-22€ 

'

Etnogaalan järjestäjä ja yhteistyökumppanit

Etnogaalan järjestää Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK) yhteistyössä Ylen kanssa. Muut yhteistyökumppanit ovat Maailman musiikin keskus, Music Finland, Elvis ry, Muusikkojen liitto, Teosto, Suomen kansanmusiikkiliitto ja Radio Helsinki. Etnogaala on osa maailmanmusiikkifestivaali Etnosoi!:n ohjelmaa. Gaalaa tukevat Musiikin edistämissäätiö, Kalevalaseura ja Maaseudun sivistysliitto.

 

Lisätietoja:

Sirpa Lahti, toiminnanjohtaja

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus ry. (KEK)

+358-40-7384736

tj@kansanmusiikki.fi