Iholla-klubilla Janne Ojajärvi ja Suden Aika levynjulkkarit

30.12.2017 klo 18-23.30, Café Piritta, Eläintarhantie 12, 00530 Helsinki. Hakaniemi, Tokoinranta

JANNE OJAJÄRVI
Huuliharpisti, laulaja, yläsävelhuilisti. Janne Ojajärvi on helsinkiläinen muusikko, joka on alati uusien sointivärien ja ilmaisukeinojen perässä erilaisten työvälineiden kanssa kuten monenlaiset soittimet ihmisäänen eri keinot, kuten kurkkulaulu. Hän soittaa mm. yhtyeissä Trio Beoir, Yhden penkin pojat, Duo Holopainen Ojajärvi ja Duo Jansen Ojajärvi, sekä Paja. Soolo- ja yhtyetyöskentelyn lisäksi Janne on ollut osa erilaisia monitaiteellisia projekteja. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa nykysirkusteos Kiven aika, jossa Janne on osa teoksen äänimaailman luovaa kolmihenkistä lauluyhtyettä. Keväällä 2017 esitetyn nykyteatteriteoksen “Karavaani 2017” musiikillisena selkärankana toimineessa yhtyeessä Janne toi oman osansa äänimaailmaan huuliharpuilla, trumpetilla, kurkkulaululla, laululla, pitkähuilulla, munniharpulla ja perkussiosoittimilla. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Janne toimii tuntiopettajana Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikin linjalla huuliharppu- , teoria- ja yhtyeopettajana. Kesällä 2015 julkaistiin Jannen tekemä ”Huuliharppujamivihko”, joka sisältää suosittuja kansanmusiikkijamikappaleita huuliharpputabulatuurien kera. Äänityössä Janne keskittyy pääasiassa kansanmusiikin erilaisten ilmenemismuotojen äänimaailmoihin.

SUDEN AIKA
Suden AikaSuden Aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden Aika on perinteen kantaja. Musiikissa yhdistyy uusi ja vanha, ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen kansanmusiikkiperinteeseen pohjautuvan musiikin säveltää yhtye itse, teksteinä vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista; jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan – absoluuttista oikeaa tulkintaa ei ole. Suden Aika tekee merkittävää työtä vaaliessaan tätä rikasta suomalaista perintöä. Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta käytössä on paljon myös erilaisia instrumentteja: kanteleita, moraharppua, kansanomaisia huiluja, shamaani- ja udu-rumpua sekä sormipianoja. Suden Aika -yhtyeen tuorein jäsen Karoliina Kantelinen tuo yhtyeen saundiin entistä enemmän voimaa, juurevuutta ja kirkkautta. Etnomusikologi ja muusikko Karoliina Kantelinen tunnetaan oman vahvan soolouransa lisäksi mm. Värttinä ja Ketsurat-yhtyeistä.
Karoliina Kantelinen,
Katariina Airas,
Liisa Matveinen,
Veera Voima.

Iholla-klubi on Hakaniemen Tokoinrannan Cafe Pirittassa kuukausittain toimiva musiikkiklubi, joka esittää aitoa elävää musiikkia, missä suuri arvo annetaan luonnolliselle ihmisäänelle, akustisille soittimille ja musiikille, jossa näkyy ja kuuluu esittäjänsä käden jälki omintakeisella tavalla.
Iholla-klubi on genre-sitoutumaton, mutta focuksena on tarjoilla folk, etno, jazz ja maailmanmusiikin nousevia tähtiä sekä värikkäässä marginaalissa musiikkia tekeviä, kansainvälisiin levy-yhtiöihin signaamattomia ja suurten koneistojen määräysvallalta toistaiseksi välttyneitä lahjakkuuksia. Myös vokaalimusiikki ja ilman instrumentteja tehtävä yhtyelaulu- ja kuoromusiikki on parhaimmillaan vahvasti väreilevää ja siksi Iholla-klubi tuotannon sydäntä lähellä.
Klubilla keskitytään kuuntelemaan vahvoja emootioita, jotka tunkeutuvat ihon pinnan alle tai parhaassa tapauksessa jäävät iholle viipymään vielä musiikin loputtua. Tästä kihelmöivästä ajatuksesta luontevasti juontuu myös klubin nimi, Iholla. Klubia tuottaa Saura Ohjelmapalvelu.
Tervetuloa nauttimaan aidosta livestä merelliseen ympäristöön Café Pirittaan. Lipunmyynti alkaa ovella klo 18-19. Lipun hinta on yleensä 8-12 €, Iholla tikkuaskilla saa kahden euron alennuksen, 2-12 vuotiaat puoleen hintaan. (sis. narikan)
Varaamalla ruokailua varten pöydän osoitteesta piritta@piritta.fi varmistat itsellesi istumapaikan sekä hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden koko illaksi.

@ihollaklubi #ihollaklubi johanna@sauraohjelma.com