Karjalainen Nuorisoliitto ry

Ota yhteyttä:

Karjalainen Nuorisoliitto ry
kulttuurituottaja Leena Rintala
Yleiskuvaus

Karjalainen Nuorisoliitto ry on karjalaisen ja karjalaisuudesta kiinnostuneen nuorison valtakunnallinen harrastus- ja kulttuurijärjestö, joka toimii karjalaisen kulttuurin ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Liitto järjestää ohjaajakoulutusta, kansantanssi- ja perinnekursseja, tapahtumia ja matkoja.

Karjalainen Nuorisoliitto järjestää vuosittain kaksi valtakunnallista tapahtumaa: Kevätpäivät kansantanssiluokituksineen ja kulttuurikatselmuksineen huhtikuussa sekä Karjalaiset kesäjuhlat yhteistyössä Karjalan Liiton kanssa kesäkuussa. Lisäksi liitto järjestää syksyllä ohjaajien virkistyspäivät ja on mukana yhteistyökumppanina monissa koti- ja pohjoismaisissa kansantanssi- ja kulttuuritapahtumissa.

Erityisosaaminen

Karjalainen Nuorisoliitto järjestää korkealaatuisia karjalaiseen kulttuuriin liittyviä kursseja. Kurssien pääpaino on kansantanssissa, kädentaidoissa ja ruokaperinteessä. Kurssit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Karjalaisen Nuorisoliiton www-sivuilta (www.karjalainennuorisoliitto.fi) löytyy tietoa karjalaisesta kansanperinteestä sekä karjalaisten tanssien tietopankki.

Karjalainen Nuorisoliitto antaa karjalaiseen kansantanssiperinteeseen liittyvää ohjausapua ja tuottaa materiaalia, kuten kansantanssiohjeita, leikkivihkoja ja oppaita kerhotoimintaan.

Julkaisut, teokset ym.

Jagujalga - Karjalaisia kansantasseja. Viola Malmin keräämiä kansantansseja eri puolilta Karjalaa. Ohjevihko (2005, 17 €) ja cd-levy (2002, 18 €).

Hui hui Huikkolaan. Karjalaisia loruja ja leikkejä. Leikkivihkoon on koottu karjalaisia leikkejä ja loruja pääasiassa SKS:n kansanrunousarkiston leikkiperinnekokoelmasta. (2007, 40 sivua, 13 €).

Hiiren virs, katin tarina. Leikkivihko on koottu karjalaisen leikkiperinteen keruukilpailun sadosta. (1998, 32 sivua, 5 €)

Tuotteitamme voi tilata sähköpostitse osoitteesta toimisto@karjalainennuorisoliitto.fi, puhelimitse 09-7288 4619 tai käymällä toimistossamme Karjalatalolla Helsingin Käpylässä (Käpylänkuja 1).

Lisätietoa: www.karjalainennuorisoliitto.fi

Toimintamuodot
Yhdistys